Dessa dagar har varit ganska lugna. Det är sådan stress för mig på jobbet så det är så skönt att bara få vara hemma i lugnet, plantera lite blommor, grillat till middag, och pyssla om djuren. Sonen har feber och är inte lika förtjust i att vara ute just nu som han brukar. Annars kan jag ju tycka att man kan ha barn ute trotts feber, för frisk luft blir man bara bättre av än att dåsa inne i värmen. Men han vill mest leka inne, så då är det självklart att han ska få göra det.

I helgen skulle vi egentligen ha varit på fiskepremiär i både Maratjärn och Granlidtjärn, men med tanke på sjuklingen så åker vi ner en annan kväll ist.

Jag tog även upp övningskörningen idag igen, eller alltså jag körde en sträcka på en skogsbilväg i jaktbilen då vi kollade efter björnspår. Men vi hittade inget, bara en hel del spår från älg. Måste verkligen bli duktigare på det där och inte fega ut hela tiden, men det är lite läskigt att köra tycker jag helt ärligt. Jag vill ju ha körkortet men jag vill ju ändå inte för att det är läskigt. Men öva öva öva så släpper det nog!

Och apropå lite ångest så sitter jag här nu bredvid en liten bur med kycklingar. När vi kom in i hönshuset så såg jag att 3 kycklingar hade dött. Och det bara knöt sig i magen på mig. Dom är i ett separat litet hägn så de stora inte kan göra dem illa. 4 st kycklingar såg inte helt kry ut. Så jag valde att ta in dem till oss i en liten bur med värmelampa så jag kan hålla koll på dem, se till att de får i sig vätska. De är dåliga i magen så de får fasta men jag har gett dem vatten med socker i och äppelcidervinäger för höns. Så redan nu är 3 av dem mycket piggare men en av den ser det riktigt dåligt ut för. Och jag hoppas den överlever natten. Oavsett om det är hundarna eller någon av hönsen eller vaktlarna så är de fortfarande familj, och jag skulle sköta dem så pass bra och ge dem så pass mycket tid in i det sista. Så inatt blir det kycklingvaka, och tvångs ge den ena lilla lite vatten.

DSC_0004-2