Så var det dags för ännu ett lopp med en förhoppning om att slå personbästa.

Igår var det Löparkalaset i Trelleborg, vilket är ett tidslopp. Man kunde anmäla sig till 1h, 3h eller 6h. Loppet gick på en löparbana. Jag var anmäld till 6h, men eftersom marathontiden räknades officiellt så var just det målet: att slå pb på maran. För att göra det behövde jag gå under 3.10.00. Jag hoppades kunna ta mig ner mot 3h, men iaf under 3.05. Baserat på träning och resultatet från halvmaran för några veckor sedan.

Jag har haft en dålig känsla hela veckan. Tom avbrutit ett löppass för att det kändes så dåligt. Inte känt mig hundra i kroppen. Laddade dock upp som vanligt och vaknade taggad igår. Men kände just att nåt inte var hundra, vilket också min vilopuls skvallrade om. Tänkte att det får bära eller brista helt enkelt.

Kl 10.00 gick starten och det var lite halt i början pga regnet som hade fallit, men det torkade hyfsat snabbt i solen. Gick ut i ett kontrollerat tempo och det kändes bättre än förväntat. Matade på varv efter varv, dock var det otroligt svårt utan farthållare och klockan har som alltid svårt att hänga med på bana. Rättare sagt, den pinnar på lite för snabbt. Efter 1h20 min behövde jag slösa tid på ett toabesök, typiskt! Men det avverkades rätt snabbt och sen var det bara att fortsätta. Och det gick hur bra som helst tills km nr 28. Då sköljde ett illamående över mig, och jag vet faktiskt inte varför. Fick dra ner på farten för att inte få upp frukosten. Riktigt irriterande då kroppen kändes hur bra som helst. Tänkte att jag måste iaf slå pb och trots att farten sjönk så kom jag i mål på 3.08.27! Skönt med ett pb trots att kroppen inte var med mig sista tredjedelen! Även om jag gärna sprungit lite snabbare, men det kan jag ju göra en annan gång :)

Som sagt, jag var anmäld till 6h och efter maran så ledde jag väldigt väldigt stort. Eftersom jag inte kunde ta i som jag ville på sista delen så fortsatte jag i 15 km till. Lugn jogg varvat med promenad och snack med alla härliga människor, samtidigt som jag bara bevakade min ledning och såg till att behålla den. Så pb och en första plats, inte fy skam alltså :)