Så var ännu en vecka över, och det blev en (mestadels) riktigt bra sådan! Fått ihop bra träning. Cyklingen känner jag mig stark på och löpningen är fortsatt lite halvseg. Men så brukar det bli för mig efter ett marathon, så det är egentligen mest motivationen som tryter där lite grann. Kändes dock bättre på alla plan igår när jag var ute, så det är på väg tillbaka :)

Men roligast i veckan var det som rubriken avslöjar: årets första triathlontävling är nu gjord! Det var rätt nära att den inte blev av. Vaknade i fredags med en förkylning som satt sig i ögat (gör det ibland på mig), så mådde inte alls bra då. Som tur var så var triathlonet på söndagen och det var “bara” en sprint. Mådde bättre redan på lördagen och bestämde mig för att starta på söndagen. Var inte riktigt 100 men mådde mycket mycket bättre.

Kl 13.00 gick starten i Sövde sprint. Min största rädsla var att hoppa i det kalla vattnet, men eftersom det bara var 11 grader uppe på land och regnade och 16 grader i vattnet så var det hur lugnt som helst. Hittade rätt snabbt ett ganska bra flow i simningen, det var bara lite i början någon tvunget skulle dra i benen. Att det är trångt och man simmar in i varandra och touchar varandra är en sak, att dra i någon är inte okej! Men kom loss snabbt och de 400m sim gick rätt bra. Fick därefter till en snabb växling för en gång skull och begav mig ut på cykeln. Det hade tack och lov slutat regna, men blåste på rejält. Hade ingen direkt rak motvind, men den starka sidovinden är inte särskilt rolig heller när man ligger i tempoställning. Böljande och trevlig cykelbana, och kände mig starkare än förväntat så det var skönt. De 20 km på cykeln gick också rätt bra och jag fick till ännu en hyfsad växling. Löpningen var betydligt tuffare än vad jag förväntat mig. 5,2 km varav några hundra meter på asfalt och resten inne i skogen på smala stigar med många helvändningar. Hade jag vetat detta så hade jag tagit terrängskor istället :) Men väldigt fin och trevlig löpbana ändå och fick ändå till en okej löpning! In i mål som vinnare i min klass (brand-sm) och snabbaste dam totalt också! Skönt när man inte kan ge riktigt allt :) Framförallt riktigt kul att vara igång med triathlon och få en tävling i kroppen innan nästa tävling, som är en viktig sådan! Direkt efter tävlingen drog jag till fotbollsplanen för att spela match. Vi vann och jag blev utsedd till matchens lirare, så man kan ju verkligen säga att det blev en bra söndag :)

Som vanligt laddade jag upp med Vitargo professional innan tävlingen drog igång. Tar en flaska sådant 30 min innan start och får på så sätt extra energi både i form av kolhydrater och koffein.