Självklart hittade jag en snorkråka på kudden samma dag som flyget gick hem mot Norden (och lite feber var det nog också), vilket innebar en ganska inaktiv jul, vilket ju inte är optimalt med en månad kvar till det Spartan Race vi ska springa. Dessutom hade jag sett fram emot att testa att springa på samma underlag som loppet faktiskt kommer gå på, dvs SNÖ. Men men, det blev andra krävande aktiviteter istället, såsom korvgrillning och glöggdrickande.

Nu tillbaks i Paris, och med två par nya strumpor i bagaget. Tanken var att testa dessa i en tunn lättviktssko i snö, för att se hur kombinationen fungerade avseende väta och värme. Nu fick det bli detsamma fast i Paris och med vatten istället för snö, och i lite varmare temperatur (+5 ungefär).

Första löpturen blev en längre (åtminstone för mig) långsammare runda på drygt milen där jag testade den förmodade varmare strumpan (varmare eftersom merinoull). Efter ett par kilometer doppade jag helt sonika mina fötter, med strumpor och skor på såklart, i den mycket kalla och smutsiga flod som flyter genom staden, och fortsatte sedan rundan. Som jag hade trott sög strumpan upp rätt mycket vatten, men det som överraskade mig var att kylan försvann nästan omgående. Strumpan var fortfarande blöt, även om den successivt blev torrare och torrare, men värmeförmågan fanns kvar. En mycket lovande kandidat.

Louvren runt

Det går nästan helt att undvika asfalt även i centrala Paris.

Eiffeltornet i skymning.

Är det chemtrails? :D:D:D

Den andra turen blev ett kortare intervallpass. Dessa strumpor var ett par helsyntetiska kompressionsstrumpor som var tunnare, men som satt åt runt fot och vad betydligt tightare än den förra strumpan, även om den också är hemmahörande i kompressionskategorin. Nåväl, den här gången blev det dopp i en helskaplig vattenpöl eftersom löpturen inte gick via någon flod. Vad som överraskade mig var hur kallt vattnet kändes direkt och de efterföljande minuterna, trots att strumpan sög upp betydligt mindre vatten än den tidigare strumpan. Kylan var överraskande också eftersom vattnet i sig måste ha varit varmare än vattnet i floden. Men det säger väl en del om ullens förmåga att värma även när den är blöt. Hur som helst så kändes alltså syntetstrumpan initialt kallare, men även detta försvann efter några minuter och strumpan sög som sagt upp betydligt mindre vatten.

Sammanfattningsvis ett svårt val alltså. Jag misstänker att loppet vi ska springa i bästa fall kommer ske i strålande sol och en plusgrad eller två, och i värsta fall i vind och ett gäng minusgrader. Oklar är också när under loppet eventuella vattenhinder kommer ligga. Är arrangören lite human så borde de vara i slutet av banan, men det vet man ju aldrig. Lutar nog en del åt merinoull-strumpan just nu iaf.