Som nya bloggare får vi väl börja med att presentera oss. Vi är två svenskar (Niklas och Patrik) och två finnar (Mikko och Kim) som bor i Paris och försöker hålla ”den nordiska flaggan” högt i diverse sammanhang. Det senaste påhittet är att åka ner till Valmorel i franska alperna för att mäta hur vikingarna från norden klarar sig i det klassiska Spartan Winter Race evenemanget i slutet av januari.

img_2914

Många av er känner säkert till Spartan Race (www.spartan.com), men för er som inte gör det; det är olika typs terränglopp runt om i världen där man har en hel del mer eller mindre omöjliga hinder att klara av på vägen. Hindren kan vara av typen väggar att ta sig över, rep att klättra upp för, ”monkeybars”, mm. Men eftersom vi kommer att blogga om såväl förberedelserna som själva tävlingen så får det bli mera om dem senare. Kul utmaning!

Idén att delta kom från Mikko under en middag i Saint Germain ytterom Paris (faktiskt en utmärkt svensk restaurang som heter Lilla Krogen) och nu rullar det redan på för fullt. Laget är anmält och vi har bokat stuga ytterom Valmorel för sista veckoslutet i januari. Vi har också lagt upp ett fundraising projekt för vi tycker att samtidigt som vi gör nåt roligt så kan vi väl också göra något gott för nån annan, och så har vi naturligtvis börjat träna :). Och nu startar vi alltså bloggen där vi kommer att skriva om projektet.

 

Välkomna att följa med på resan!