Hej alla!

Jag är ny här, men ser väldigt mycket fram emot att få dela med mig av min träning och mina tankar. Tycker själv det är otroligt inspirerande och intressant att läsa om andra.

Jag heter Jessica och bor i Trelleborg, staden längst söderut i Sverige. Jag är snart 34 år, jobbar som heltidsbrandman i Ystad och bor i en villa tillsammans med min man och våra tre barn som är 6,7 och 10år. Vid sidan om sysslar jag även med löpcoaching, både via eget och som ledare i SwedenRunners. Mitt allra största intresse bortsett från familjen är träning och framförallt långdistans.

Jag började som elitsimmare, men slutade redan när jag var 16 år. Därefter började jag spela lite fotboll mest på skoj, men det gick så bra och var så kul att jag fortfarande håller på med det och har varit uppe och vänt som startelvespelare i div 2. Har dock inte samma tid för det som förr.

För ca 5 år sedan fann jag OCR och tyckte även det var väldigt kul! Under några år sprang jag hem lite pallplatser där jag rankar mitt VM-guld 2016 i åldersgruppen 30-34 allra högst!

I samband med detta började jag även löpträna i början av 2015, men blev tyvärr skadad (stressfraktur). När jag äntligen var skadefri var jag mer sugen än nånsin på löpning, så hösten 2015 var jag igång igen och ville ha en riktigt tuff utmaning att ta mig tillbaka till, vilket resulterade i en anmälan till Ironman i Kalmar. Ska då tillägga att jag aldrig innan cyklat och att det var väldigt väldigt många år sedan jag slutade simma.

I augusti 2016 var det dags och jag kom i mål på en tid på 10.42, vilket jag var väldigt nöjd med eftersom jag hade 11h som mål.

Under 2017 körde jag lite vad jag kände för, bla testade jag swimrun för första gången. På min första tävling tillsammans med min kompis Natta så kvalade vi in till ÖtillÖ-VM, vilket var en otrolig utmaning att ta sig igenom. Inte nog med att det är ett långt och tufft lopp, det blåste dessutoom 12-15m/s. Vi slutade 5:a. Annars blev det en del gott och blandat, en del löpning, nåt triathlon osv.

Förra året bestämde jag mig för att än en gång köra Ironman och hade ett fantastiskt år. Slog pb på det mesta, bland annat så sprang jag halvmaran på 1.27.27, maran på 3.10.00, halv-IM på 4.39.05, MEN framförallt så kom jag i mål på Iroman på en tid som jag aldrig kunnat drömma om: 10.00.18! Detta mycket tack vare min coach Wictor.

Tanken var inte köra Ironman i år igen, men eftersom jag var så nära 10h så blev det så ändå :) Nu ligger jag i träning inför det, som är årets stora mål! Men blir lite andra tävlingar på vägen också.

Detta får avsluta mitt första inlägg :)