På grund av en efterhängsen förkylning från mellandagarna och en bit in i januari fick träningen stå åt sidan någon vecka. Försökte träna lågintensivt ett tag, men blev inte bättre i förkylningen så gjorde värderingen att det var bättre att låta kroppen hantera det i lugn och ro och inte stressa den ytterligare med träning.

Jag hade ändå ingen specifik träning planerad i vecka 52 samt 1 utan starten för uppladdningen mot A-tävling nummer ett för 2019, 100 miles of Istria, skulle starta v. 2 men fick nu skjuta på detta en vecka och det lönade sig, kroppen tackade och tog emot genom att bli bra. Kände mig klart seg i benen när jag sedan drog igång på allvar, bl.a. hade jag inte kört någon kvalitetsträning i form av tröskel eller intervaller sedan innan förra A-tävlingen, Tjörnarparen i december, så det kändes i benen!

20190115_080947
En vacker morgonjogg i Änggårdsbergen.

Vecka tre följde min planerade mängd på 12 mil perfekt och jag fick utöver det också in två styrkepass och ett pass Zumba som jag inte kunde låta bli att vara med på när min särbo ändå skulle hålla i det och jag såg på =)

Benen var riktigt möra onsdag-fredag under vecka 3 då jag hade kört dubbelpass både måndag och tisdag och sedan långpass både onsdag och torsdag på detta. Men det gav helt klart resultat med några dagars lättare träning sedan fredag och lördag, så när jag gav mig ut på tröskelpasset på söndagen så svarade kroppen riktigt bra, så hoppas nu på att benen och formen är på väg uppåt igen efter återhämtningsperioden från såväl 100-mile’aren och förkylningen.

20190114_082826
Transportlöpning till Universitetet är ett bra sätt att bygga på träningsmängden.

Något som varit en nyckel för flera av passen i väta och kyla de senaste veckorna är helt klart Aclima’s hoodsweater  , en riktigt bra merinotröja för dessa förhållanden som är något tjockare än traditionella underställströjor vilket, tillsammans med den inbyggda huvan och muddarna över händerna, gör att den är perfekt som enda plagg om det inte är någon nederbörd och under ett tunt skal om det regnar.

50613905_2212866152300861_70568202458890240_n
Ett trevligt pass tillsammans med min särbo i Aclimatröjan.